Koolhydraatarme en glutenvrije kaasstengels!

Vandaag heb ik 2 challenges gemaakt waaronder deze verrukkelijke kaasstengels! Je kan er allerlei twists aan geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pizza twist? Heerlijk als ontbijt, brunch of lunch.


Eerder heb ik deze kaneelbroodjes/zeeuwse bolussen gemaakt. Ook zeker een aanrader!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije kaasstengels!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk

Ingrediënten

Garnering:

  • 25 g geraspte kaas

 


Bereidingswijze

Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de mozzarella, roomkaas en boter in een pan.
Verwarm de oven op 160c.
Voeg de erythritol, pizzamix, wijnsteenbakpoeder, zout, kokosmeel en psylliumvezels bij de stijfgeklopte eiwitten.
Meng het eiwitmengsel met het gesmolten kaas mengsel en meng het tot een deeg.
Rol het deeg tot een plak en snijd de plak in 16 repen. Rol de repen in slierten en draai 2 sliertjes in elkaar tot sierlijke stengels.
Herhaal dit tot de repen op zijn.
Strooi de kaas over de stengels en bak de kaasstengels tot slot 20 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaas, kaasstengel, stengel, croissant

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Kan ik kokosmeel vervangen door havermoutmeel?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.