Ingrediënten
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 300 g geraspte mozzarella
- 100 g roomkaas
- 50 g roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- 2 tl pizzakruiden
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 50 g kokosmeel (klik) (of 80 g amandelmeel)
- 5 g psylliumvezels
Garnering:
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de mozzarella, roomkaas en boter in een pan.
Verwarm de oven op 160c.
Voeg de erythritol, pizzamix, wijnsteenbakpoeder, zout, kokosmeel en psylliumvezels bij de stijfgeklopte eiwitten.
Meng het eiwitmengsel met het gesmolten kaas mengsel en meng het tot een deeg.
Rol het deeg tot een plak en snijd de plak in 16 repen. Rol de repen in slierten en draai 2 sliertjes in elkaar tot sierlijke stengels.
Herhaal dit tot de repen op zijn.
Strooi de kaas over de stengels en bak de kaasstengels tot slot 20 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaas, kaasstengel, stengel, croissant