Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije Roti bladen!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per stuk

Ingrediënten

 

Kip massala (3 personen)

  • 1 kipfilet
  • 4 kippenvleugeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200gram kouseband
  • 1 biologisch bouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • snufje peper
  • snufje komijnzaad
  • snufje kerriepoeder
  • snufje korianderzaad
  • snufje cayennepeper
  • kokosolie
  • 3 eieren
  • water

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en doe op het laatst het water erbij. Meng het snel tot een deeg en laat het enkele minuten rusten. Maak er 4 bollen van en leg het tussen 2 vellen bakpapier. Rol met een deegroller platte roti bladen en bak het in een pan met kokosolie op middelhoog vuur. Draai de roti om zodra hij goudbruin is en herhaal dit tot je 4 roti bladen hebt.

 

Bereidingswijze kip massala:

Snijd het uitje in stukjes en fruit dit in een pan met een fijngeperst knoflookje.
Snijd de kouseband in stukjes en zet deze aan de kant.
Snijd ondertussen het kipfilet in blokjes en voeg dit toe aan de pan met de kippenvleugels.
Strooi nu alle kruiden bij de kip met de tomatenpuree.
Als de kip een bruinig jasje heeft gekregen voeg je het bouillonblokje toe.
Voeg na 2 minuten heet water toe totdat de kip nét onder water staat.
Voeg dan direct de kouseband toe en als het kookt kan je het vuur laag zetten en 30 minuten laten pruttelen. Kook ondertussen de eitjes. Na de 30 minuten kan het worden opgediend.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, roti, bladen, kip, kerrie, masala,