Koolhydraatarme en glutenvrije Zeeuwse bolussen / kaneelbroodjes

Koolhydraatarme en glutenvrije Zeeuwse bolussen / kaneelbroodjes

Ohhhhh deze bolussen…. Ze zijn HEERLIJK! Het duurde even, maar dan heb je ook wat! Je kan met dit “deeg” een hoop andere dingen maken. Ik ga er morgen nog iets lekker van maken, dus blijf vooral op de hoogte!

Deze bolussen, of kaneelbroodjes zijn lekker zacht van binnen, hebben een beetje bite en ze zijn bovenal heerlijk van smaak Γ©n zijn zeer laag in koolhydraten! 

Super leuk om te maken voor Pasen of gewoon omdat het kan πŸ˜‰

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 8 bolussen/kaneelbroodjes

 0.9 khd per stuk

Topping:

Bereidingswijze:

Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de mozzarella, roomkaas en boter in een pan.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg nadat de kaas gesmolten is de Sukrin, wijnsteenbakpoeder, zout, kokosmeel en psylliumvezels toe, daarna de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een deeg.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol er 8 dikke slierten van.
Meng in een aparte schaal de Sukrin Gold en kaneel en rol de slierten erdoor.
Rol de slierten tot een bolus (maak ze maar lekker hoog want ze zakken best in) en bak de bolussen/kaneelbroodjes tot slot 25 minuten in de oven.

Ze zijn het lekkerst als ze warm zijn! Warm ze eventueel nog eventjes kort op in de oven voordat je gaat smullen.

Geniet! X

24 Reacties

  1. siets Dekker

    En om t echt af te maken … op een echte bolus hoort roomboter !!!!
    Smakelijk

  2. Sandra Maagendans

    Die zien er heerlijk uit!
    De mozzarella, zelf een bol raspen of zo’n zakje geraspte mozzarella?

  3. Hoe rasp je mozzarella??πŸ€”πŸ€”πŸ˜³

  4. Kun je de psylliumvezels kun je die er uit laten? Dat vind ik echt niet lekker…

  5. kaneelbroodjes gemaakt!
    in triangelvorm gedaan prima gelukt
    dank voor het recept!

  6. Ze staan in de oven! Alleen mijn deeg was zo plakkerig…. wat heb ik fout gedaan?

  7. Ze zijn heerlijk Oahn!! Plakkerig of niet hahaha volgende keer maak ik mijn handen even nat!
    Bedankt voor het recept! X

  8. Wat een heerlijke bolussen! Heb er ook de paasbroodjes van gemaakt. Bedankt voor het recept.

  9. Kan je deze (en de paasbroodjes versie) ook invriezen?

    • Ik denk dat ze dan wel een stuk minder lekker worden! Maar ik heb het zelf biet geprobeerd. Misschien valt het mee πŸ™‚

  10. Iris Harbers

    Wooooow deze zijn echt heerlijk!! Bedankt voor dit super recept πŸ˜€

    • Jaaaaa super leuk om te lezen!! πŸ–€ Fijn dat je blij bent met het recept Iris!

  11. Gentiana

    Super lekker! Ik doe er een beetje roomboter op en eet er dan 2 als lunch! πŸ˜‹πŸ˜‹

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*