koolhydraatarme en vegetarische Fu Yong Hai!

Voor deze Wednesday Challenge heb ik een vegetarische Fu Yong Hai gemaakt! Wat is het heerlijk geworden en ook ontzettend makkelijk om te maken. Een rijkelijk gevulde en smaakvolle omelet met een dekentje van zoetzure saus. Je hebt het in een handomdraai op tafel getoverd en is veel gezonder dan die van de Chinees! Het is heerlijke met rijst van bloemkool of broccoli of met bijvoorbeeld deze nasi.

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Vind hier meer samkelijke diner recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

koolhydraatarme en vegetarische Fu Yong Hai!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 6.5 g khd per portie

Ingrediënten

Zoetzure saus

Omelet

  • 75 g prei
  • 40 g rode puntpaprika
  • 100 g kastanjechampignons
  • 9 eieren
  • 50 g bamboespruiten (blikje)
  • 1/2 blokje bouillon
  • peper

Bereidingswijze

Snipper het uitje en kneus het knoflookteentje.
Fruit het in een pan met kokosolie en voeg vervolgens de ketchup en de rest van de ingrediënten toe.
Zodra het kookt, draai je het vuur zacht en laat je het enkele minuten pruttelen.

Snijd de prei, paprika en champignons in stukjes en meng het samen met de eieren, bamboespruiten, het bouillonblokje en peper.
Verwarm wat kokosolie in een pan, giet de 1/3 van het omelet-mengsel in de pan en bak het omeletje goudbruin aan beide kanten.
Klap het omeletje dubbel en serveer het op een bord met daaroverheen de zoetzure saus. Herhaal dit bij de andere 2 porties.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, omelet, foe, yong, hai, chinees, ei, omelet, zoet, zuur, saus,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

5 Comments

  1. Ik heb hem vandaag gemaakt. Hij vulde enorm goed. Kreeg mijn portie zelfs niet op!
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

  2. Tonnie Goossens

    Het was heerlijk en zeker genoeg

  3. Sharline Verdult-Leal

    Vandaag 14/8/2019 dit recept gemaakt en mijn man en ik vonden het lekker en zekers voor herhaling vatbaar

Laat een antwoord achter aan Cora Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.