Omschrijving
Ik heb de cheesecake gemaakt met deze springvorm.
Ingrediënten
- 250 g roomkaas
- 150 ml slagroom
- 3 eieren
- 2 tl citroensap
- 1,5 tl vanille-extract (klik
- 50 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 15g erythritol (klik)
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.`
Verwarm de roomkaas met slagroom in een pannetje (niet laten koken).
Klop de eiwitten stijf met het citroensap in een vetvrije glazen kom.
Mix de eidooiers luchtig en schenk voorzichtig beetje bij beetje het roomkaas-slagroommengsel bij de eidooiers en blijf roeren totdat het wat indikt.
Voeg de vanille, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenpoeder, zout en sukrin toe en meng het tot een egaal mengsel.
Schep/vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig en luchtig door het mengsel.
Leg een vel bakpapier op de bodem en aan de rand en schep het mengsel in de springvorm.
Bak de cheesecake 20 minuten in de oven in een waterbad (zie foto), verlaag de temperatuur naar 120c en bak de cheesecake nogmaals 40 minuten. Laat de deur ten alle tijden dicht, anders slinkt de cheesecake! Als de cheesecake klaar is doe je de deur van je oven, verwijder je het waterbadje en laat je de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kier met je ovenhandschoen ertussen.
Laat de cheesecake nogmaals afkoelen buiten de oven, strooi er poedersuikervervanger over
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, taart