Voor de Wednesday Challenge heb ik een fluffy cheesecake gemaakt, deze friese koeken en chocolade aardbeienijs! Eigenlijk zou ik de Friese koeken morgen pas plaatsen, maar als extra cadeautje deel ik het vandaag!
De koeken zijn mega makkelijk om te maken en tè lekker!! Ik heb ze namelijk gevuld met marsepein ipv spijs en ohhhhh wat is dat heerlijk! Ik heb er 4 gemaakt er we moeten straks vechten voor de laatste..
De blauwe ingrediënten zijn doorlinks naar mijn winkeltje! <3
Hier komt het recept:
Ingrediënten 4 stuks
5,35 khd per koek- 200 g amandelmeel (je kan ook hazelnoten fijnmalen)
- 15 g Sukrin+
- 1 tl vanille-extract
- 20 g gesmolten roomboter
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 ei
- 2 tl gemalen anijs
- 1 tl nootmuskaat
- 150 g marsepein
Glazuur:
- 3 el Sukrin Melis
- beeeeeetje water
- beeeeeetje rode kleurstof
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten behalve de marsepein tot een stevige deeg.
Leg het deeg op een vel bakpapier en vouw het bakpapier dubbel.
Maak een mooie rechthoek van het deeg door met een deegroller over het bakpapier te rollen.
Verdeel het deeg in tweeën.
Rol de marsepein vervolgens net zo breed als het deeg, leg de marsepein op het deeg en leg het andere stuk deeg erbovenop.
Bak de friese koek 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen het glazuur door 3 el Sukrin melis te mengen met een beeeeeetje water en een beeeeeeetje rode kleurstof. (liever te weinig water dan teveel aangezien het snel waterig wordt)
Laat de Friese koeken afkoelen en verdeel het glazuur over de koek.
Leg de koeken in de koelkast en snijd de koeken in 4 stukken.
Enjoy! X
Hartelijk dank voor al die lekkere recepten.
Ahhh graag gedaan hoor! 🥰