Koolhydraatarme frikandellen vlaai!

Voor de challenge deze week heb ik de frikandellen vlaai gekozen te maken. Het is een soort van quiche geworden en hij smaakt heerlijk! Super makkelijk om te maken en hij vult als een tierelier. 

Heb je deze worstenbroodjes al eens geprobeerd? Ook een heerlijke aanrader!

Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Frikandellen vlaai!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 5.2 khd per persoon

Ingrediënten

Topping:

  • 30 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Maak de frikandellen volgens de bereidingswijze.
Verwarm de oven op 180c.
Snijd ondertussen de ui fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een schaaltje.
Meng alles goed door elkaar.
Snijd de frikandellen door de helft en verdeel de frikandellen in de ovenschaal (19,5 diacm).
Schenk het ei mengsel over de frikandellen en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de frikandellenvlaai tot slot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frikandellen, vlaai, omelet, quiche,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

11 Comments

  1. Maak je eerst de oven frikandellen ovengaar?
    Je schrijft, volgens de gebruiksaanwijzing en begrijp ik niets van.
    Daarna wederom oven verwarmen?
    Graag betere uitleg!

    Groet Leonne.

    • Een bevroren frikandel kan je niet doormidden snijden.
      Ik lees dat je eerst de frikandel volgens gebruiksaanwijzing moet bereiden. Anders worden ze volgens mij niet bruin en dat zal er minder smakelijk uitzien.

  2. Sandra van Luijk

    Maar 5.2 kh, top! Maar hoeveel kcal. eiwitten en vetten?
    Groetjes van Sandra.. P.S bedankt voor dit recept!

  3. Ja en het zijn oven frikandellen en gaan ze dan 2 keer in de oven. Vroeg ik al.
    Geen commentaar gekregen. Jammer.
    Gebeurde al,vaker.

  4. De ovenfrikandellen hoef je niet eerst in de oven te doen. Ik heb ze wel even laten ontdooien, en dan kun je ze ook makkelijk doorsnijden.
    Eigenlijk heel simpel :-). Succes.

  5. is het nu opgeklopte slagroom of ongeklopte?

  6. Muriel Hansen

    Tip! Warm de frikandellen op in een koekenpan met laagje water kokend water met wat olie. Dan zijn ze zo klaar/ontdooit. Water kan je laten verdampen en nog even krokant nabakken in de olie.

  7. Heb het gisteren gemaakt en….. het was heerlijk?

  8. Heb hem net gemaakt. Was echt lekker. Dus is een blijvertje

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.