Voor de challenge deze week heb ik de frikandellen vlaai gekozen te maken. Het is een soort van quiche geworden en hij smaakt heerlijk! Super makkelijk om te maken en hij vult als een tierelier.
Heb je deze worstenbroodjes al eens geprobeerd? Ook een heerlijke aanrader!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintFrikandellen vlaai!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 5.2 khd per persoon
Ingrediënten
- 4 oven frikandellen
- 50 g ui
- 20 g mayonaise (klik)
- 15 g koolhydraatarme ketchup (klik)
- 5 g tomatenpuree
- 3 eieren
- 25 ml ongeklopte slagroom
- snufje knoflookpoeder
- snufje uienpoeder
- snufje peper
- 25 g geraspte kaas
Topping:
- 30 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Maak de frikandellen volgens de bereidingswijze.
Verwarm de oven op 180c.
Snijd ondertussen de ui fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een schaaltje.
Meng alles goed door elkaar.
Snijd de frikandellen door de helft en verdeel de frikandellen in de ovenschaal (19,5 diacm).
Schenk het ei mengsel over de frikandellen en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de frikandellenvlaai tot slot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frikandellen, vlaai, omelet, quiche,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Maak je eerst de oven frikandellen ovengaar?
Je schrijft, volgens de gebruiksaanwijzing en begrijp ik niets van.
Daarna wederom oven verwarmen?
Graag betere uitleg!
Groet Leonne.
Een bevroren frikandel kan je niet doormidden snijden.
Ik lees dat je eerst de frikandel volgens gebruiksaanwijzing moet bereiden. Anders worden ze volgens mij niet bruin en dat zal er minder smakelijk uitzien.
Ja eerst de frikadellen volgens de verpakking garen in de oven en daarna de rest
Maar 5.2 kh, top! Maar hoeveel kcal. eiwitten en vetten?
Groetjes van Sandra.. P.S bedankt voor dit recept!
Ja en het zijn oven frikandellen en gaan ze dan 2 keer in de oven. Vroeg ik al.
Geen commentaar gekregen. Jammer.
Gebeurde al,vaker.
De ovenfrikandellen hoef je niet eerst in de oven te doen. Ik heb ze wel even laten ontdooien, en dan kun je ze ook makkelijk doorsnijden.
Eigenlijk heel simpel :-). Succes.
is het nu opgeklopte slagroom of ongeklopte?
Tip! Warm de frikandellen op in een koekenpan met laagje water kokend water met wat olie. Dan zijn ze zo klaar/ontdooit. Water kan je laten verdampen en nog even krokant nabakken in de olie.
Huh die snap ik niet. Water en olie? Lijkt mij levensgevaarlijk 🙊
Heb het gisteren gemaakt en….. het was heerlijk👍
Fijn dat het heeft gesmaakt Ineke!! 🤗
Het was top, niemand wou proeven beetje jammer. Vedder wel oke goed bedacht❤️
heb het ook gemaakt heel apart en lekker!!
Heb hem net gemaakt. Was echt lekker. Dus is een blijvertje
snap sommige commentaren niet, staat toch duidelijk in het recept, ongeklopte slagroom blijft ongeklopt en de frikandellen bereiden zoals je het normaal zou doen frituren of in de oven, ik het proberen lijkt mij erg lekkah :0)
Hoi Oahn,
Hoe sta jij tegenover de vermoede nieuwe waardes qua koolhydraten per Mora oven frikandel? Ik las dat er nu zelfs wel 6,4 koolhydraten per frikandel in zitten?
Groetjes Helga
Ovenfrikandellen heb ik bevroren in de airfryer voor 5 min.gedaan. 180gr. Daarna zo gebruikt in de vlaai. Smaakt altijd heerlijk. Let wel op de khdr. van de frikandellen. Dat verschilt enorm!