Frikandellen vlaai!

Voor de challenge deze week heb ik de frikandellen vlaai gekozen te maken. Het is een soort van quiche geworden en hij smaakt heerlijk! Super makkelijk om te maken en hij vult als een tierelier. 

Heb je deze worstenbroodjes al eens geprobeerd? Ook een heerlijke aanrader!

Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Frikandellen vlaai!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 5.2 khd per persoon

Ingrediënten

Topping:

  • 30 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Maak de frikandellen volgens de bereidingswijze.
Verwarm de oven op 180c.
Snijd ondertussen de ui fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een schaaltje.
Meng alles goed door elkaar.
Snijd de frikandellen door de helft en verdeel de frikandellen in de ovenschaal (19,5 diacm).
Schenk het ei mengsel over de frikandellen en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de frikandellenvlaai tot slot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frikandellen, vlaai, omelet, quiche,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

17 Comments

  1. Avatar foto

    Maak je eerst de oven frikandellen ovengaar?
    Je schrijft, volgens de gebruiksaanwijzing en begrijp ik niets van.
    Daarna wederom oven verwarmen?
    Graag betere uitleg!

    Groet Leonne.

    • Avatar foto

      Een bevroren frikandel kan je niet doormidden snijden.
      Ik lees dat je eerst de frikandel volgens gebruiksaanwijzing moet bereiden. Anders worden ze volgens mij niet bruin en dat zal er minder smakelijk uitzien.

    • Avatar foto

      Ja eerst de frikadellen volgens de verpakking garen in de oven en daarna de rest

  2. Avatar foto
    Sandra van Luijk

    Maar 5.2 kh, top! Maar hoeveel kcal. eiwitten en vetten?
    Groetjes van Sandra.. P.S bedankt voor dit recept!

  3. Avatar foto

    Ja en het zijn oven frikandellen en gaan ze dan 2 keer in de oven. Vroeg ik al.
    Geen commentaar gekregen. Jammer.
    Gebeurde al,vaker.

  4. Avatar foto

    De ovenfrikandellen hoef je niet eerst in de oven te doen. Ik heb ze wel even laten ontdooien, en dan kun je ze ook makkelijk doorsnijden.
    Eigenlijk heel simpel :-). Succes.

  5. Avatar foto

    is het nu opgeklopte slagroom of ongeklopte?

  6. Avatar foto
    Muriel Hansen

    Tip! Warm de frikandellen op in een koekenpan met laagje water kokend water met wat olie. Dan zijn ze zo klaar/ontdooit. Water kan je laten verdampen en nog even krokant nabakken in de olie.

  7. Avatar foto

    Heb het gisteren gemaakt en….. het was heerlijk👍

  8. Avatar foto
    Kees harm

    Het was top, niemand wou proeven beetje jammer. Vedder wel oke goed bedacht❤️

  9. Avatar foto

    heb het ook gemaakt heel apart en lekker!!

  10. Avatar foto

    Heb hem net gemaakt. Was echt lekker. Dus is een blijvertje

  11. Avatar foto
    louis Heuser

    snap sommige commentaren niet, staat toch duidelijk in het recept, ongeklopte slagroom blijft ongeklopt en de frikandellen bereiden zoals je het normaal zou doen frituren of in de oven, ik het proberen lijkt mij erg lekkah :0)

  12. Avatar foto

    Hoi Oahn,

    Hoe sta jij tegenover de vermoede nieuwe waardes qua koolhydraten per Mora oven frikandel? Ik las dat er nu zelfs wel 6,4 koolhydraten per frikandel in zitten?

    Groetjes Helga

  13. Avatar foto

    Ovenfrikandellen heb ik bevroren in de airfryer voor 5 min.gedaan. 180gr. Daarna zo gebruikt in de vlaai. Smaakt altijd heerlijk. Let wel op de khdr. van de frikandellen. Dat verschilt enorm!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.