Ingrediënten
- 4 oven frikandellen
- 50 g ui
- 20 g mayonaise (klik)
- 15 g koolhydraatarme ketchup (klik)
- 5 g tomatenpuree
- 3 eieren
- 25 ml ongeklopte slagroom
- snufje knoflookpoeder
- snufje uienpoeder
- snufje peper
- 25 g geraspte kaas
Topping:
- 30 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Maak de frikandellen volgens de bereidingswijze.
Verwarm de oven op 180c.
Snijd ondertussen de ui fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een schaaltje.
Meng alles goed door elkaar.
Snijd de frikandellen door de helft en verdeel de frikandellen in de ovenschaal (19,5 diacm).
Schenk het ei mengsel over de frikandellen en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de frikandellenvlaai tot slot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frikandellen, vlaai, omelet, quiche,