Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Koekje:
- 60 g puurste chocolade
- 80 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 20 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 90 g amandelmeel (klik)
- 25 g cacaopoeder
Vulling:
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 20 g poedersuikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 15 g roomkaas
- 15 ml ongezoete amandelmelk
Bereidingswijze
Smelt de chocolade en meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel. Maak er een bol van en wikkel het in vershoudfolie.
Leg het voor minimaal 30minuten in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten te mengen tot een stevig en romig geheel.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit en steek met een 6cm uitsteker koekjes van ongeveer 0.5cm dik.
Bak de koekjes 25 minuten in de oven op 160c en laat ze afkoelen.
Verdeel de romige vulling over de helft van de koekjes en leg daar weer een koekje bovenop.
Herhaal dit totdat je alle koekjes hebt gehad.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koekjes, koek, Oreo, Oreo's