Ingrediënten
- 75 g amandelen
- 75 g hazelnoten
- 75 g walnoten
- 50 g gebroken lijnzaad (klik)
- 30 g gesmolten boter
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl kaneel
- 2 eiwitten van een ei (m)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g zonnebloempitten
- 15 g kokossnippers
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Voeg alle ingrediënten behalve de zonnebloempitten en kokossnippers in de keukenmachine en pulseer het enkele keren. Zorg er wel voor dat de noten niet helemaal fijn worden gemalen. Grove stukken noten zijn namelijk heerlijk.
Verdeel de notenmix op een bakplaat (maak er niet een te dikke plak van anders wordt het niet krokant) en bak de noten 10 minuten in de oven.
Verdeel de zonnebloempitten en kokossnippers erbovenop en bak het geheel nogmaals 8 minuten in de oven.
De granola wordt krokant zodra het is afgekoeld. Bewaar het droog in een metaal bakje om ze goed knapperig te houden.
Geniet ervan met heerlijk vers fruit, stukjes koolhydraatarme chocolade of bijvoorbeeld deze heerlijke salty caramelsaus!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, granola, muesli, Cruesli, cereal,