Koolhydraatarme kokos curry met garnalen!

Koolhydraatarme kokos curry met garnalen!


Het is een stuk koeler geworden buiten. Ik vind het eerlijk gezegd heerlijk!!
Ik vind het vandaag een perfecte dagΒ 
voor deze smaakvolle curry.
Ik heb garnalen gebruikt, maar het is ook verrukkelijk met kip en als je vega wilt, is tofu ook een aanrader!
Er zitten bamboespruiten in die ik gisteren heb gebruikt voor de Fu Yong Hai maar je kan dat ook gewoon weglaten πŸ™‚

Hier volgt het recept:

IngrediΓ«nten 2 persoon

Β 17 khd per persoon

  • 30 g uien
  • 1 stengel citroengras
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 tl kerrie massala
  • 100 g tomaten
  • 75 g kastanjechampignons
  • 75 g rode puntpaprika
  • 10 garnalen
  • 100 g bamboespruiten
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 400 courgette

Bereidingswijze:

Snijd de uien in klein stukjes en fruit het samen met citroengras, gekneusde knoflookteentje, komijnpoeder, kurkuma, korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder en kerrie in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de tomaten, champignons en paprika in stukjes en voeg het bij de kruiden in de pan.
Voeg na enkele minuten de garnalen toe en bak de garnalen roze.
Bak dan de bamboespruiten mee samen met de kokosmelk.
Rasp de courgette in slierten met de spirelli en bak die tot slot de laatste 2a3 minuten mee.
(niet te lang anders worden de courgette slierten slap en sompig)

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*