Ingrediënten
Bodem:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 50 g gesmolten roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- 1 el speculaaskruiden
Vulling:
- 400 g roomkaas
- 200 ml romige kokosmelk
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- een beetje limoenrasp
- scheutje limoensap
- 7 g groene kleurstof
- 3 gelatineblaadjes
Garnering:
- plakjes limoen
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm. (gebruik eventueel bakpapier om de springvorm mee te bekleden)
Laat de bodem minimaal 2 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas luchtig te mixen met de kokosmelk, erythritol, vanille, limoenrasp en limoensap.
Verdeel het mengsel in tweeën,  voeg bij 1 mengsel de kleurstof toe en zet het in de koelkast
Week de gelatineblaadjes in koud water wanneer de bodem 2 uur in de koelkast heeft gestaan.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 3 el heet water.
Verdeel de opgeloste gelatine over de 2 vullingmengsels en giet eerst het mengsel zonder kleurstof en vervolgens het mengsel met kleurstof over de taartbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven en garneer de taart tot slot met plakjes limoen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kokos, limoen, taart, gebak, no, bake, cheesecake, lime