Koolhydraatarme kokos scones!

Koolhydraatarme kokos scones!


Kennen jullie dat? Ineens immense trek hebben in iets?
Dat had ik dus in scones. Dit keer zonder amandelmeel, en ik kan niet wachten!
Heerlijk om in de ochtend op te peuzelen als ontbijt of brunch met een lekkere klodder clotted cream.
Je kan er ook eenvoudig je eigen twist aan geven, ideaal!

Hier is het recept:

Ingrediënten 10 stuks

 2.5per stuk

  • 45 g gesmolten roomboter
  • 4 eieren
  • 3 tl vanille-extract
  • 100 g kokosmeel
  • 225 g Griekse yoghurt
  • 2 tl gedroogde citroenschilpoeder
  • 20 g Sukrin+
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • Optioneel: chocolade, kaneel, cacaopoeder, of ander lekkers

Clotted cream:

    • 100 ml slagroom
  • 100 monchou
  • 1/2 el Sukrin+

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediënten tot een mooi stukje deeg.
Hak eventueel wat chocolade in kleine stukjes en voeg het aan het deeg.
Maak 10 rossige bolletjes van het deeg en leg ze op een stuk bakpapier.
Bak de scones ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn geworden.
Maak ondertussen de clotted cream door de slagroom half stijf te kloppen.
Meng de monchou en sukrin bij de slagroom en mix dit nogmaals tot creamy clotted cream.

Geniet! X

1 Reactie

  1. Mariëlle

    Als ik het recept invoer is het totaal kh 5,5 per scone en mijn kokosmeel heeft dan zelfs minder kh! Ook de griekse yoghurt heeft weinig kh dus begrijp niet waar het verschil in zit. Geen extra toevoegingen en ook nog niet de citroenschilpoeder erbij gerekend!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*