Koolhydraatarme krentenbollen!

Koolhydraatarme krentenbollen!


Het duurde even maar hier is het recept van koolhydraatarme krentenbolletjes!
Ze zijn misschien wel eerder koolhydraatbeperkt door de rozijntjes, maar je kan ze altijd vervangen voor iets anders, bijvoorbeeld noten! Alleen kan je ze dan geen krentenbollen meer noemen 😉

Hier komt het recept:

Ingrediënten 5 krentenbolletjes

6,6 khd per krentenbol

  • 120 g amandelmeel
  • 12 g psylliumvezels
  • 35 g gebroken lijnzaad
  • 25 g Sukrin+
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei (L)
  • 2 eiwitten (L)
  • 30 g rozijnen/krenten
  • 1/2 zakje gist
  • 120 ml heet water

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten behalve het water.
Voeg als laatst het water toe en laat het mengsel ongeveer 30 minuten rijzen in een kom, met daaroverheen een warme vochtige theedoek, op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de haard of kachel.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel over 5 bakvormpjes en bak de broodjes tot slot 40-45 minuten in de oven.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*