Oops!! De Churros Challenge is onverwachts uitgekomen op een lange vinger Challenge! 🙈 Een geluk bij een ongeluk zal ik maar zeggen 😋
Als ik ze had gefrituurd, waren ze er vast en zeker uit gekomen als churros, alleen heb ik ze in de oven gemaakt waardoor ze langzaamaan in lange vingers veranderden!
De volgende keer ga ik ze frituren, dat lijkt mij namelijk leuk voor oud en nieuw! 🥰 Desondanks kan je met dit recept ook de leukste desserts maken. Wat dacht je van tiramisu, of gedipt in au-bain Marie gesmolten chocolade, een lange vingers gebakje of een charlotte dessert? Zo leuk en lekker!!
Hier komt het recept:
Ingrediënten 15 stuks
0,5Â khd per stuk- 75 g amandelmeel
- 35 g eiwitpoeder
- 75 ml ongezoete amandelmelk
- 1 ei (alleen het eiwit)
- 15 g gesmolten roomboter
- 1/2 tl xanthaangom
- 10 g kaneelkruiden
- 10 g Sukrin Melis
Topping:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en vul een spuitzak.
Spuit 15 stroken op een vel bakpapier en strooi Sukrin+ of Sukrin Gold over de stroken.
Bak de lange vingers ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.Â
Â
Geniet! X
ps: Doe ze iets langer in de oven en laat ze goed afkoelen als ze nog knapperiger moeten.Â
Heb ze vanuit de spuitzak in het vet gespoten … en lekkerrrrrrr.
Fijne jaarwisseling en op veel leuke recepten.
Knuffel voor jullie drietjes ……
Heb jij bij de ovenrecepten de oven altijd op heteluchtstand? Of gewoon onder- en bovenwarmte?