Ingrediënten
- 125 g macadamia noten
- 40 g gesmolten roomboter
- 100 g amandelmeel (klik)
- 1 ei
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 60 g stroopvervanger (klik)
- 15 g erythritol (klik)
- ongeveer 1 el speculaas/koekkruiden
Optioneel: chocolade, glazuur.
Glazuur maak je door water te mengen met poedersuikervervanger.
Voeg een beetje water toe en vervolgens de de poedersuikervervanger totdat je de juiste textuur hebt bereikt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Maal de macadamianoten ongeveer 30 seconden fijn in de keukenmachine (tot bijna een pasta substantie) en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Maak 20 hoopjes van het mengsel en maak er mooie ronde van (of natuurlijk andere figuren).
Maak de handen nat om plakken taferelen te voorkomen.
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lebkuchen, koek, koekjes, knapperig, krokant