Gisteren gaf Maeike aan een ricotta lemon cake te willen voor de challenge! Ik ben vandaag aan de slag gegaan en ohhhh wat is ze lekker <3
Uiteraard is ze makkelijk om te maken, ererug smaakvol en heel lief en gezellig door het kleine formaat! Ik heb namelijk een springvorm van de Hema gebruikt van 15diacm.
Je kan er allerlei variaties aan geven. Ik heb er frozen fruit doorheen gedaan, limoensap en vanille. Maar met cacaopoeder denk ik dat hij ook overheerlijk is!
Hier is het recept:
Ingrediënten 4 punten
3,5 khd per punt- 3 eieren
- snufje zout
- 175 g ricotta kaas
- 75 g amandelmeel
- 25 g frozen fruit (bessen, frambozen)
- 40 g roomboter (op kamertemperatuur)
- sap van 1/2 citroen
- 2 tl vanille aroma
- 20 g Sukrin+
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng in een aparte schaal de ricotta en de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag.
Schep de eiwitten luchtig door het ricotta mengsel vul de springvorm met het mengsel.
Bak de ricotta taart 50 minuten in de oven.
Garneer de taart tot slot met Sukrin Melis (poedersuikervervanger) en eventueel geraspte citroenschil.
lekker met vers geklopte slagroom!
Geniet! X
Wat ik me al vaker heb afgevraagd: wat is een koemelkvrij-alternatief voor ricotta?
Je maakt altijd van die heerlijke dingen! Maar ik verdraag geen koemelk (wel geiten/schapenmelk, maar ik heb daarvan nog geen ricotta kunnen ontdekken in de winkel…).
Je hebt ook lactosevrije ricotta zie ik! Van casa azzurra, misschien is dat een goeie optie!
HEt gaat niet om de lactose, maar koemelkEIWIT….
Hoi Oanh, ben ik weer. Ik zag jouw recept van dit taartje en ben meteen op de fiets gestapt om een kleine springvorm te kopen. Jammer genoeg hadden ze hem hier niet bij de Hema maar ik heb een leuk alternatief gevonden. Een vierkante bij de Xenos. (17cm maar gaat prima) Ennuh….. het taartje is al op😉 Zó lekker😊
Haha!! Wat vreselijk leuk om te lezen! 🥰 Zo leuk dat jij hem ook net zo lekker vindt! 🤗
Moeten de dooiers bij de ricotta of gebruik je die verder niet. Of lees ik niet goed 🙈.
Je gebruikt de dooiers niet! 🤗
Leuk formaat om in de airfryer te bakken, die is snel op temperatuur, en met de aankomende buiten temperaturen 😰 30° is voorspeld, hoeft die grote oven niet aan 😉. Kunnen we met de warmte toch een lekker taartje eten. Ik ga het zeker maken lijkt me yammieyammie ! ! !
Jaaaa super goed idee. Ik ben benieuwd hoe het met de airfryer gaat lukken 🤗
Taartje vanmorgen in de airfryer gebakken 50 min. op 140°, airfryer eerst voorverwarmd. Bedankt voor het recept, lekker met een klodder slagroom.
…………O en ik vergeet om erbij te zeggen dat het prima gelukt is 👍😊
Ohhh dat is leuk om te lezen!! Fijn! 🥰
Hallo ,
Mischien een domme vraag ,maar lees ik het goed dat er 75 gram amandelmeel gebruikt word die punten laten het lijken of er 7,5 gram staat. Vriendelijke groet Petra
75 gram ja! 🤗
Dank je wel
Gisteren gemaakt. Lekkere zondagse verwennerij. Hij was alleen een beetje nattig…. Doe ik iets niet goed? Volgende keer een beetje kokosmeel toevoegen?
Als hij nattig is kan je hem wat langer bakken of iets minder ricotta toevoegen! 🤗
Goedemorgen Oanh, ik lees net dat je de dooiers niet gebruikt. Ik ging er gewoon vanuit dat deze door het beslag zouden moeten. Dit heb ik dus ook gedaan. Dat was prima hoor.
Ohh wat fijn dat het is goedgegaan!
Gisteren gemaakt ,vanmorgen als ontbijt gegeten . Ga hem zeker vaker maken was echt heerlijk 🥰😋
Ik heb hem gisteren avond gemaakt. Lekker voor bij de koffie op zondag.
Hij was alleen wat klef, vochtig. Wat heb ik niet goed gedaan? Volgende keer proberen met een bertje kokosmeel?
Ik zou hem wat langer bakken en anders minder ricotta toevoegen! 🤗