Ingrediënten
- 700 g bloemkool
- 1 groentebouillonblokje
- 3 tl funky pasta kruidenmix
- 6 plakjes cheddarkaas
- 25 g kruidenboter
- 3 plakjes ontbijtspek
- snufje peper
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de roosjes in een pan met kokend water en het bouillonblokje. (niet te lang anders wordt het natte puree)
Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met de kruidenmix, 3 plakjes cheddarkaas en kruidenboter.
Verwarm de oven op 160c.
Schep de puree in een ovenschaal en verdeel de andere 3 andere plakjes cheddarkaas over de puree.
Bak de plakjes ontbijtspek krokant, snijd het in stukjes en verdeel het over de puree.
Bak de macaroni & cheese ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, macaroni, cheese, Mac, oven, ovenschotel, bloemkool