Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Macaroons!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 15
  • Aantal koolhydraten: 0.5 g khd per stuk


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Mix de eiwitten stijf met het zout en wijnsteenbakpoeder.
Zeef de poedersuikervervanger samen met het amandelmeel door een fijne zeef en spatel het luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Doe het geheel in een spuitzak en spuit 15 macaron vormpjes op het bakmatje.
Bak de macarons ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze nèt tegen het goudbruine aan zitten.
Doe daarna de oven open en laat ze in de oven langzaam afkoelen.

Maak ondertussen de vulling door de roomkaas, erythritol en jam te mengen.
Spuit de vulling op de macaroons zodra ze zijn afgekoeld.
Maak het helemaal gek door er au bain-marie gesmolten chocolade over te sprenkelen.

Tip van flip: Geef er een eigen twist aan door bijvoorbeeld vanille, cacaopoeder, kaneel of andere lekkere smaakjes aan te geven!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, macaron, macarons, koek, koekjes