Koolhydraatarme minestrone soep!

Het is weer even geleden maar hier is weer een heerlijk recept! Wij hebben hier “vakantie” gevierd in eigen land. Druk bezig geweest met het zoeken naar verkoeling, het ontwijken van hete objecten zoals ovens, fornuizen en inductieplaten. (met uitzondering van BBQ’s) De rust en vakantievibes heeft mij goed gedaan en nu is het weer heerlijk tijd om te keutelen in de keuken. Vandaag heb ik voor de wednesday challenge o.a. deze overheerlijke minestrone soep gemaakt. Hij is rijk aan smaak, bevat een hoop heerlijke groenten en lekker vullend dankzij de kip.
Het is een soep waar je makkelijk een eigen twist aan kan geven door groenten te gebruiken die je lekker vind. Probeer bijvoorbeeld kool, spinazie, pompoen of bloemkool. Bovendien zijn gehaktballetjes of chorizo of heerlijk in plaats van de kip!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme minestronesoep!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 75 g uien
  • 150 g selderij
  • 150 g peen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • snuf peper
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 200 g courgette
  • 150 g kastanjechampignons
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 blokje kipbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 4 kippenvleugels

Garnering:

  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de ui, peen en selderij in grove stukjes.
Kneus het teentje knoflook, voeg het met de olie in een pan.
Strooi de peper en Italiaanse kruiden over het geheel, schenk (optioneel) de wijn erbij en bak het ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette en champignons in grove stukken, voeg het samen met de tomaten uit blik, laurierblad en het bouillonblokje bij de rest in de pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur zachter en laat de soep ongeveer 30 minuten pruttelen.

Kook in een aparte pan de kippenvleugels gaar en het vlees van de botjes. 
(Je kan natuurlijk ook kipfilet gebruiken.)
Voeg het vlees bij de rest in de pan.
Schep de soep op en garneer de soep met parmezaanse kaas.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, minestrone, maaltijd,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

3 Comments

  1. Hi Oanh, bedoel je met selderij bleekselderij of het kruid?

  2. Het soepje is weer heerlijk.?

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.