Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme minestronesoep!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 75 g uien
  • 150 g selderij
  • 150 g peen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • snuf peper
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 200 g courgette
  • 150 g kastanjechampignons
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 blokje kipbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 4 kippenvleugels

Garnering:

  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de ui, peen en selderij in grove stukjes.
Kneus het teentje knoflook, voeg het met de olie in een pan.
Strooi de peper en Italiaanse kruiden over het geheel, schenk (optioneel) de wijn erbij en bak het ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette en champignons in grove stukken, voeg het samen met de tomaten uit blik, laurierblad en het bouillonblokje bij de rest in de pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur zachter en laat de soep ongeveer 30 minuten pruttelen.

Kook in een aparte pan de kippenvleugels gaar en het vlees van de botjes. 
(Je kan natuurlijk ook kipfilet gebruiken.)
Voeg het vlees bij de rest in de pan.
Schep de soep op en garneer de soep met parmezaanse kaas.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, minestrone, maaltijd,