Koolhydraatarme mini mokka taartje!

Koolhydraatarme mini mokka taartje!

Ik heb een super easy en overheerlijk Moederdagtaartje gemaakt! Hij is zo makkelijk ok te maken dat zelfs de kids de moeders kunnen verrassen met dit lekkers.

Naast dat het een moederdagtaartje is kan hij natuurlijk ook gewoon voor andere momenten gemaakt worden waar je trek hebt in lekkers.

IngrediΓ«nten 1 taartje (2 personen)

7,1 khd per persoon

  • 100 g amandelmeel
  • 100 roomkaas
  • 1 ei
  • 15 g Sukrin+
  • 20 g gesmolten roomboter
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 2 tl cacaopoeder

Vulling:

  • 125 g mascaprone
  • 50 ml slagroom
  • 15 g Sukrin+
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 zakje oplos espressopoeder
  • Garnering: Aardbeien of ander rood fruit

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediΓ«nten voor de cake tot een egaal mengsel en verdeel het over de 2 bakvormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de mascarpone en slagroom lobbig te mengen met de sukrin, vanille en espressopoeder.

Laat de cakejes goed afkoelen. Verdeel het mengsel bovenop de 2 cakejes en stapel de cakejes op elkaar. Garneer het mini mokka taartje tot slot met aardbeien en amandelschaafsel.

Geniet! X

1 Reactie

  1. Hetty Peeters

    Welk merk espresso oplospoeder gebruik je zelf hiervoor?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*