Koolhydraatarme Nougat!

Dit recept voor koolhydraatarme nougat is werkelijk waar hemels! Het is een ongelooflijk makkelijk recept als je maar de juiste ingrediënten hebt. Het is een kwestie van goed kneden, goed aandrukken en netjes snijden.  En daarna is het genieten geblazen! Je kan er natuurlijk ook allerlei andere noten voor gebruiken. Net wat je zelf in huis hebt of lekker vindt!

Meer feestelijke en zoete recepten vind je hier!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Nougat!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 18
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per stuk

Omschrijving

Ik heb deze bakvormpjes gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Hak de noten in grove stukken.
Smelt de kokosolie.
Kneed alle ingrediënten tot een geheel met je handen. (het is lekker plakkerig) en maak er een vierkante plak van met behulp van bakpapier.

Laat het even uitharden in de koelkast en snijd de nougat in 18 blokjes.


Notities

Blijft de nougat zacht? Leg het dan 30 minuten in de vriezer zodat het kan uitharden. Snijd het daarna in stukjes.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nougat, snoep,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

14 Comments

  1. Lida van Moorst

    Ik lees het recept en het lijkt me heel lekker om het te maken. Ik weet alleen niet wat fiber clear en fiber gold is. Kun je me dat vertellen en ook waar ik dat kan kopen.
    Alvast bedankt
    Lida van Moorst

  2. Goedemorgen Oanh, kan ik ook andere olie gebruiken dan kokos olie?

  3. Oanh ik vraag mij af of de verhoudingen wel kloppen. Je schrijft dat het lekker plakkerig is, maar bij
    mij plakte het totaal niet. Pas na ruim de dubbele hoeveelheid kokosolie begon het er op te lijken.
    Klopt dit? Graag jouw reactie.

    • Heb je de producten gebruikt die ik ook heb gebruikt? Ik vermoed dat je een ander merk hebt gebruikt. Het plakt namelijk wel degelijk ??

  4. Willy Verbeek

    Ik heb precies dezelfde producten gebruikt volgens jouw recept

  5. Bij mij was het zo plakkerig dat het niet eens hard werd in de koelkast, maar echt plakkerig bleef ?. Heb het weggegooid ?. Binnenkort maar een nieuwe poging wagen.

  6. Kan ik ook andere noten gebruiken ipv macadamia noten. Heb walnoten, pecannoten en amandelen in huis

  7. Ik heb deze al een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk! 🙂 Zo lekker bij een kop thee of koffie.
    Het is even een gepruts, maar als je je handen wat nat maakt, dan lukt het prima.

  8. Het bleef plakkerig in de koelkast, buiten de koelkast smolten de stukken weer aan elkaar… exact het recept gevolgd zoals beschreven… de nougat is niet uit te harden…
    Daarnaast vond ik het erg naar koffiemelk smaken… volgende keer een aroma erdoor proberen.

    • Ohh wat jammer Bart! Het helpt om de grote plak in de koelkast verpakt in bakpapier te doen, of vershoudfolie bijvoorbeeld. Daarna aan te snijden als het is uitgehard. Des noods een half uurtje in de vriezer ❤️

Laat een antwoord achter aan Lida van Moorst Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.