Ingrediënten
- 150 g geraspte mozzarella
- 50 g roomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 5 g psylliumvezels
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 3 eieren
- 125 ml heet water
- ei
- 1/2 tl zaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de bol mozzarella met roomkaas in een pan en roer regelmatig tot de mozzarella en roomkaas zijn gesmolten.
Meng ondertussen de amandelmeel, psylliumvezels, erythritol, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom en zout.
Voeg de eieren water en gesmolten kaasmengsel er aan toe en meng het tot een homogene massa.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het “deeg” in 10 stukken, maak je handen licht vochtig en rol er gelijke slierten van.
Maak er een soort pretsel vorm van en bestrijk ze allemaal met een losgeklopt eitje.
Strooi er zaadjes over en bak de broodjes 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pasen, broodjes, broodje, brood