Koolhydraatarme “pasta” uit de oven!

Koolhydraatarme “pasta” uit de oven!


 

Gisteren heb ik deze verrassende “pasta” uit de oven gemaakt!
Ik wilde weer eens wat anders dan een courgetti en dat is gelukt.
Ik heb de courgette met een kaasschaaf in slierten geschaafd en bij de pastasaus toegevoegd,
mozzarella gescheurd en aan de pasta toegevoegd en de grote surprise zijn verkruimelde kaascrackers!

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden?

Hier komt het recept!

Ingrediënten 1 persoon

 17khd per persoon

  • 200 g courgette
  • 150 gram gehakt
  • 1 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 50 g rode puntpaprika
  • 100 gram tomaten passata
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 1 kaascracker (klik hier) 

 

Bereidingswijze:

Rasp de courgette met een kaasschaaf in dunne plakjes.
Verwarm de oven op 180c.
Rul het gehakt in een beetje kokosolie en voeg de sambal, sojasaus en Italiaanse kruiden toe.
Snijd de paprika  in kleine stukjes en bak het enkele minuten.
Voeg vervolgens de passata toe en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen.
Voeg tot slot de courgette toe en bak het ongeveer 2 minuten mee. (niet te lang, anders wordt het slap en waterig)
Schep het geheel in een ovenschaal, scheur de mozzarella in stukjes en verkruimel de crackers.
Verdeel de mozzarella over de pasta en strooi de gekruimelde cracker over het geheel.
Bak het tot slot ongeveer 20 minuten in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*