Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme pecanbroodjes!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 3.7 g khd per portie

Omschrijving

Ze zijn absoluut niet moeilijk om te maken!

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Vulling:

Deeg:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.

Maal de pecannoten samen met de stroopvervanger en vanille-extract fijn in een keukenmachine.

Smelt de mozzarella ondertussen met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een helft van een vel bakpapier.
Vouw het dubbel en maak het deeg plat met behulp van een deegroller. (Als het teveel plakt kan je het nat maken met water)
Maak er een mooi rechthoek van en snijd daar 6 rechthoekige stukken uit.

Maak aan de zijkanten van het rechthoekje sneetjes, leg in het midden een strook van de pecannoten vulling en vouw het deeg speels zicht zoals te zien is op onderstaande foto.

Bestrijk de pecannoten broodjes met het eidooiertje en bak de broodjes 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.


Notities

Maak het bakpapier nat om ze makkelijker op te rollen zonder dat het teveel plakt.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pecan, brood, broodjes, pecan broodje,