Koolhydraatarme pizza uit de omeletmaker!

Koolhydraatarme pizza uit de omeletmaker!


 

Ennnnnnnn hier is ie dan hoor!! Een pizza uit de omeletmaker voor de Wednesday Challenge!
Ze is mega smaakvol, super snel, lekker easy en een ware topper!
In 20 minuten heb je deze healthy koolhydraatarme en glutenvrije pizza op tafel getoverd.
Daar worden we allemaal enthousiast van toch?
Ik heb in ieder geval intens genoten met een hoofdletter G!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 2 pizza's

 3.8 khd per pizza

  • 75 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 30 g kruidenroomkaas
  • 1/4 tl xanthaangom
  • 30 g geraspte kaas
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • snufje oregano
  • 10 g paprika
  • 5 g kastanjechampignons
  • 5 g courgette
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 tl tomatenpuree (voor door de pizzabodem)
  • 1/2 tl tomatenpuree (voor op de pizzabodem)
  • 10 g geraspte kaas (als topping)
  • 5 g rode ui (als topping)

 

Bereidingswijze:

Snijd de groenten in kleine stukjes.
Leg van elke groentesoort een beetje aan de kant voor de topping en meng de rest van de ingrediënten tot een mooi stuk”deeg”.
Verdeel het deeg over de 2 omelet vormen, druk het goed aan, en bak de pizzabodem 5 minuten.
Draai de pizzabodems voorzichtig om, verdeel de tomatenpuree over de 2 bodems en verdeel de groenten die je opzij heb gelegd en de gesneden rode ui erbovenop.
Bak de pizza nogmaals 8 minuten en geniet! X

ps: Je kan deze pizza’s ook in de oven maken. Doe dan precies hetzelfde, alleen bak de bodem 20 minuten op 180c hetelucht en vervolgens nogmaals 15 minuten met de toppings op grillstand.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*