Koolhydraatarme pudding!

Deze pudding is heerlijk van smaak en een echte eye-catcher voor op de paas tafel of kerst tafel. Hij is makkelijk om te maken en te variëren naar eigen smaak.

Klik hier voor meer pudding recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme pudding!

  • Bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Ik heb de pudding in deze bakvorm gemaakt.


Ingrediënten

Garnering:


Bereidingswijze

Maak de bitterkoekjes volgens dit recept.
Week de rozijnen in een bakje met water.
Verwarm de melk, het eerste deel van de slagroom en vanille in een pannetje.
Mix de eidooiers ongeveer 2 minuten met de bruine suikervervanger en giet er vervolgens 1/4 deel van warme melk bij. Voeg het eiwitpoeder bij het eidooier mengsel en giet het geheel vervolgens bij de melk in de pan. Blijf in de pan roeren totdat het wat indikt, maar laat het niet koken. Draai dan het vuur uit en laat het afkoelen. 
Wel de gelatineblaadjes ondertussen in een bakje met koud water.
Verkruimel de bitterkoekjes in grove stukjes.
Laat de gelatineblaadjes oplossen in een pannetje met 4 el water. (laat het niet koken)

Klop ondertussen de rest van het slagroom lobbig en meng het, samen met de verkruimelde bitterkoekjes, rozijnen en opgeloste gelatine bij het andere mengsel zodra deze is afgekoeld. 
Giet het geheel in de bakvorm en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de pudding tot slot met fruit, de salty caramelsaus en eventueel poedersuikervervanger.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pudding, dessert, kerst,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.