Koolhydraatarme pudding!

Koolhydraatarme pudding!

Nou lieve mensen! Daar is ie dan! De Challenge van deze week is de “Christmas pudding” geworden en omdat er vragen waren naar caramelsaus, heb ik uiteraard de caramelsaus van Oanh’s Winkeltje erbovenop gedaan! 🥰 Die smaak is namelijk niet na te bootsen en hij past er perfect bij! Het had was uurtjes opstijven nodig maar dan heb je ook wat! Hij is HEMELS lekker en kan zoals het verzoekje luidde, als Christmas pudding gemaakt worden, maar hij zal vast even lekker zijn bij andere feestelijke gelegenheden 🙂

Ik heb de pudding in deze bakvorm gemaakt.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 8 stukken

 4.88 gram khd per stuk
(zonder de rozijnen: 2.6 gram koolhydraten per stuk)

Garnering:

Bereidingswijze:

Maak de bitterkoekjes volgens dit recept.
Week de rozijnen in een bakje met water.
Verwarm de melk, het eerste deel van de slagroom en vanille in een pannetje.
Mix de eidooiers ongeveer 2 minuten met de sukrin en giet er vervolgens 1/4 deel van warme melk bij. Voeg het eiwitpoeder bij het eidooier mengsel en giet het geheel vervolgens bij de melk in de pan. Blijf in de pan roeren totdat het wat indikt, maar laat het niet koken. Draai dan het vuur uit en laat het afkoelen.
Wel de gelatineblaadjes ondertussen in een bakje met koud water.
Verkruimel de bitterkoekjes in grove stukjes.
Laat de gelatineblaadjes oplossen in een pannetje met 4 el water. (laat het niet koken)

Klop ondertussen de rest van het slagroom lobbig en meng het, samen met de verkruimelde bitterkoekjes, rozijnen en opgeloste gelatine bij het andere mengsel zodra deze is afgekoeld. 
Giet het geheel in de bakvorm en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de pudding tot slot met fruit, de salty karamelsaus en eventueel Sukrin Melis

 

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*