Ingrediënten
- 50 g witte chocolade (klik)
- 60 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 25 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl rode kleurstof
- 100 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 10 g cacaopoeder
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 50 g roomkaas
Bereidingswijze
Hak de chocolade in grove stukjes en zet het apart.
Meng de helft van de gehakte chocolade met rest van de ingrediënten tot een egale massa, wikkel het in vershoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm na dat uur de oven op 160c.
Maak 8 bolletjes van, leg ze op een bakmat en druk de bolletjes plat (ongeveer 0,5 cm dik)
Verdeel de rest van de chocolade over de 8 koekjes en bak de koekjes 20-25 minuten in de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, red, velvet, cookie, chocolate, cup, witte,