Koolhydraatarme sneeuwster!

Deze week heb ik de sneeuwster challenge uitgekozen omdat die passend is bij het weer!
Gisteren is er namelijk een mooi pak sneeuw gevallen waar we vandaag met een prachtige zon van genieten. Het is een luchtige cake, gevuld met een romige vulling en advocaat!
Je kan (als je geen alcohol wilt nuttigen) de wodka weglaten. Dan is de sneeuwster ook nog steeds overheerlijk.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme sneeuwster!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per punt

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Mix de eidooiers met de vanille en erythritol luchtig en meng daar vervolgens amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout bij.
Spatel/vouw het eiwit luchtig door het amandelmeel mengsel en giet het in de springvorm.
Bak de cake 35/40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en gaar is in het midden.
Prik eventueel met een sateprikker om te kijken of hij gaar is.
Laat de cake afkoelen.

Maak vervolgens de vulling door de mascarpone met slagroom, erythritol en vanille te mengen.

Maak de advocaat door de ingrediënten te mengen en au-bain Marie te verwarmen op een middelhoog vuurtje.
Blijf roeren totdat je een vla achtige structuur bereikt.

Snijd de cake horizontaal doormidden.
Snijd een stervorm in de bovenste plak cake.
Verdeel de vulling over de onderste helft van de cake en lepel daar de advocaat over.
Leg de bovenste cake laag erbovenop en garneer de cake tot slot met poedersuikervervanger.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sneeuw, ster, gebak, taart, sneeuwster

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

16 Comments

  1. Sandra van Luijk - Provoost

    Dank je wel lieve Oanh ik ga hem een keer maken

  2. JE RAdt wodka af bij een streng koolhydr.arm dieet. Maar ook zonder de wodka zitten er in deze taart VRESELIJK VEEL khdr.
    Persoonlijk vind ik dit geen recept voor een khdr.arme site !!!!

    • Ik begrijp niet zo goed waarom je vindt dat hier veel khd in zit. Per punt zit er maar 2.5 g khd in. Prima passend bij een koolhydraatarme lifestyle lijkt mij.

      • sorry, ik heb de letters khdr.arm verwisseld met kcal. Er zitten vlgs mij heel erg veel kilocal. in, teveel voor mij . Want ik eet khdr-arm ,ook om af te vallen. Dat doe ik dan teniet met een stukje van deze taart vanwege de enorme hoeveelheid kcal.
        Overigens vind ik je recepten doorgaans heerlijk hoor.

  3. Let het slagroom voor de vulling geklopt zijn ?

  4. Deze ga ik zeker maken. Ziet er verrukkelijk uit.

  5. Wel een beetje zout, de taart zelf 😉
    Geintje hoor maar er staat 2x een snufje zout.
    Lijkt me verder erg lekker. Kan ws ook wel met chia jam ipv advocaat.

  6. Toen ik het plaatje zag dacht ik hoe kan dit er zo lekker uitzien en toch in kha passen…..
    Maar qua ingrediënten lijkt het Oke nu maar hopen dat de smaak ook ècht lekker is.

  7. Is het geen idee Oanh om de totale bereidingstijd bij je recepten te zetten? Excl de oventijd bv. Ik zou dat graag willen weten zodat ik weet of ik het savonds nog kan maken of dat ik moet blijven watertanden tot ik méér tijd heb ?

  8. heb je nog tips voor de 4 overgebleven eiwitten of kan het anders ook zonder de advocaat gemaakt worden en bijv. iets anders in de plaats of echt zonder

  9. Hoi Oahn ik moest denk ik wennen aan de amandelmeel zelf vond ik hem niet 100% lekker maar goed ik ben dan ook een echte zoetekauw de rest van de family vond het wel lekker.
    Vandaag gaat hij weer gemaakt worden maar dan vervang ik 20gr amandelmeel voor 20 gr kokosmeel heel benieuwd of dat verschil voor mij zal maken.
    En kun je mij misschien uitleggen waarom we eerst de eiwitten moeten scheiden, stijf kloppen en dan de rest mengen?
    Wat dan bij mij in ieder geval een heel plakkerig goedje werd en vervolgens moest ik echt goed de eiwitten met de rest roeren weet niet of dat helemaal oke is??

Laat een antwoord achter aan Marjolein Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.