Ingrediënten
- 6 eieren
- snufje zout
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 150 g amandelmeel (klik)
Vulling:
- 200 g mascarpone
- 75 ml slagroom
- 10 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Advocaat:
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 4 eidooiers
- 25 g erythritol (klik)
- 20 ml wodka
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Mix de eidooiers met de vanille en erythritol luchtig en meng daar vervolgens amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout bij.
Spatel/vouw het eiwit luchtig door het amandelmeel mengsel en giet het in de springvorm.
Bak de cake 35/40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en gaar is in het midden.
Prik eventueel met een sateprikker om te kijken of hij gaar is.
Laat de cake afkoelen.
Maak vervolgens de vulling door de mascarpone met slagroom, erythritol en vanille te mengen.
Maak de advocaat door de ingrediënten te mengen en au-bain Marie te verwarmen op een middelhoog vuurtje.
Blijf roeren totdat je een vla achtige structuur bereikt.
Snijd de cake horizontaal doormidden.
Snijd een stervorm in de bovenste plak cake.
Verdeel de vulling over de onderste helft van de cake en lepel daar de advocaat over.
Leg de bovenste cake laag erbovenop en garneer de cake tot slot met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sneeuw, ster, gebak, taart, sneeuwster