Koolhydraatarme speculaas brokken!

Deze speculaas brokken zijn heerlijk krokant en sinterklaas-proof! Ze zijn makkelijk om te maken en ook lekker als taartbodem.

Kijk hier voor meer speculaas recepten!

Je kunt deze bakmat gebruiken om de speculaas brokken te maken.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme speculaas brokken!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.3 g khd per portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten

 

Topping:

  • 1/2 el amandelschaafsel
  • eidooier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje over het geheel.
Bak de speculaas plaat ongeveer 35 minuten in de oven, verhoog het temperatuurtje naar 180c en bak het tot slot weer ongeveer 15 minuten tot hij mooi goudbruin is geworden.

Hij wordt lekker knapperig naarmate hij is afgekoeld.
Breek hem tot slot in 4 stukken en geniet!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, brokken, sinterklaas, bodem, taartbodem

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

20 Comments

  1. Hallo Oanh,
    Voor de topping,
    Eerst ei en dan strooisel of omgekeerd.
    Gerie

  2. Zitten er geen.speculaaskruiden in?

  3. Thanks, Oahn. Vandaag als mijn bestelling binnen is kan ik weer aan de slag!

  4. Wil m graag maken van t Weekend maar heb de gewone sukrin is de verhouding t zelfde of moet ik meer of minder gebruiken mis nu echt de speculaas brokken ??

  5. Dankjewel

  6. Erg lekker ?

  7. Wauw, deze is lekker!!! Dank voor het recept!

  8. Carina Van Dam

    Ik heb hem net gemaakt, hij is alleen wel echt groot haha, veel meer stukken dan 4 haal ik eruit!! En hij is heerlijk!!!

  9. Mijn tweeling van 9 heeft ze gisteren gemaakt. Makkelijk, heerlijk krokant, snel klaar en superlekker? wij hebben wel erythiol gebruikt (60g). Bedankt voor het fijne recept!

  10. Super lekker! Ik gebruikte 40 gram erythol. En wat zaadjes en pitjes bovenop 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.