Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme speculaas brokken!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.3 g khd per portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten

 

Topping:

  • 1/2 el amandelschaafsel
  • eidooier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje over het geheel.
Bak de speculaas plaat ongeveer 35 minuten in de oven, verhoog het temperatuurtje naar 180c en bak het tot slot weer ongeveer 15 minuten tot hij mooi goudbruin is geworden.

Hij wordt lekker knapperig naarmate hij is afgekoeld.
Breek hem tot slot in 4 stukken en geniet!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, brokken, sinterklaas, bodem, taartbodem