Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 145 g amandelmeel (klik)
- 15 g lijnzaadmeel (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 75 g gesmolten roomboter
- snufje zout
- 1 eiwit
- Flinke snuf speculaaskruiden
Topping:
- 1/2 el amandelschaafsel
- eidooier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje erover.
Bak de speculaas ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur naar 175c en bak de speculaas weer ongeveer 10 minuten goudbruin.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, brokken, sinterklaas, bodem, taartbodem