Ingrediƫnten
- 1 kg runderriblappen
- 75 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 g peen
- 250 g pompoen
- 100 g bleekselderij
- 200 g champignons
- 2 laurierbladen
- 2 el balsamicoĀ
- 500 g tomatenblokjes uit blik
- snuf Italiaanse kruiden
- 1 kaneelstokje
- snuf peper
Bereidingswijze
Snijd het vlees in grove stukken, de uien in grove blokjes en kneus de knoflook.
Snijd de peen, pompoen, bleekselderij en champignons in grove stukken.
Braad het vlees met wat olie, de uien en knoflook bruin en voeg het samen met de rest van de ingrediĆ«nten in de slowcooker.Ā
Ik heb de stifado 6 uur lang op low laten stoven.Ā
Notities
Wanneer er hier een stoofpotje op het menu staat, maak ik er vaak rode kool bij omdat ik de combinatie heerlijk vindt. Bloemkoolpuree, pompoenpuree, knolselderijpuree of een bedje van extra groenten zijn tips waar je de stoofpot mee kan eten.Ā
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, skifado, stoof, slow, cooker