Ingrediënten
- 4 eieren
- snufje zout
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 75 g amandelmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)Â
- 10 g erythritol (klik)
Vulling:
- 50 g hazelnoten
- 250 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 10 g erythritol (klik)Â
Garnering:
- 5 g hazelnoten (of amandelschaafsel)
- poedersuikervervanger (klik)
Â
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout en wijnsteenbakpoeder.
Spatel luchtig het amandelmeel, erythritol en vanille-extract door de stijfgeklopte eiwitten.
Maak een mooie speelse krans van het beslag (strooi eventueel amandelschaafsel over de krans) en bak het ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat de krans vervolgens afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
Maak ondertussen de vulling door de hazelnoten ongeveer 45 seconden te malen tot een pasta substantie.
Meng de mascarpone, slagroom en sukrin tot een romige massa en voeg als laatst de hazelnotenpasta toe.
Meng het tot een egale massa, schep het in een spuitzak en leg het in de koelkast.
Snijd de krans horizontaal door midden en spuit de vulling over 1 helft van de krans.
Leg de andere helft erbovenop, garneer tot slot de Paris Brest met gehakte hazelnoten (of amandelschaafsel) en poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Paris, Brest, gebak, taart,