Koolhydraatarme Tjap Tjoy

Vanavond heb ik heerlijke vegetarische tjap tjoy gemaakt voor het avondeten! Het is een heerlijk bordje gevuld met groenten en een verrukkelijk Aziatische marinade. Mega makkelijk om te maken en ideaal om je left-overs weg te werken.

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de wok!

Klik hier voor meer smakelijke diner recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Tjap Tjoy

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 9 g khd

Ingrediënten

  • 20 g ui
  • 50 g peen
  • 50 g broccoli
  • 50 g sperziebonen
  • 50 g bleekselderij
  • 50 g rode paprika
  • 75 g kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 kipbouillon blokje
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 tl sereh
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 3 el water
  • 1 tl sesamzaadjes
  • optioneel: Verse koriander

Bereidingswijze

Snijd de uien in dunne ringen.
Snijd de peen in dunne plakjes, de broccoli in roosjes, de sperziebonen in dunne plakjes en blancheer de peen, broccoli en sperziebonen in een pan met water.
Snijd ondertussen de bleekselderij en paprika in reepjes en de champignons vieren.

Bak de uien in een pan met kokosolie en fruit de uien.
Kneus het teentje knoflook en voeg die bij de uien in de pan.
Voeg de bleekselderij, paprika en champignons bij de uien in de pan, gevolgd door het bouillonblokje, sojasaus, sereh, laos, gemberpoeder en water en bak het enkele minuten.
Voeg daarna de geblancheerde groenten toe en bak het nogmaals enkele minuten.
Voeg tot slot de sesamzaadjes en verse koriander toe.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, tjap tjoy, chinees, wok,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.