Koolhydraatarme trifle

Koolhydraatarme trifle


Ik heb een overheerlijke trifle in elkaar geflanst met o.a. de tulband die ik eerder vandaag heb gemaakt!
Het was een uitdaging om er vanaf te blijven en Trev en ik hebben er al heerlijk van gesnoept.
Het onderste laagje is de tulband, gevolgd door chocoladeroom, met daarbovenop vanilleroom en dáároverheen een Lemon curd met aardbeien en chocolade! Het is letterlijk zò lekker om je vingers erbij af te likken! 

Ingrediënten 4 trifles

 3,2 khd per trifle

  • 2 plakjes tulband volgens dit recept
  • 300 g roomkaas of mascarpone
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 2 tl vanille-extract
  • 10 g Sukrin+
  • cacaopoeder

Lemon curd:

  • 2 eieren
  • 15 g Sukrin+
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 citroenen
  • 150 g roomboter

Bereidingswijze:

Maak de tulband volgens dit recept.
Mix de roomkaas met de slagroom, sukrin en vanille. Verdeel het mengsel in tweeën en voeg bij 1 mengsel de cacaopoeder bij.
Maak vervolgens de lemon curd door de eieren met de sukrin en vanille luchtig te mixen.
Pers het citroensap uit in een pannetje en verwarm de sap op met de boter totdat het volledig gesmolten is.
Giet een beetje gesmolten boter bij de eieren en blijf het roeren. Giet vervolgens het hele eimengsel bij de boter in de pan en blijf het roeren totdat het geheel een stevig vla structuurtje heeft. Laat het afkoelen.

Snijd de cake in stukjes en leg het in een glaasje, gevolgd door de roomkaasmengsels, lemon curd, fruit, fijngehakte chocolade en Sukrin Melis (poedersuikervervanger).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*