Koolhydraatarme vegetarische quesadillas

Koolhydraatarme vegetarische quesadillas

Daar is ie dan! De Challenge van vandaag! Ik heb erbij totaal 4 gemaakt, namelijk chocolade fudge met koekjes topping (die staat alleen nog in de koelkast dus die is nog niet helemaal klaar) amandelkrullen, alleen zijn die niet helemaal gelukt. Het zijn overigens wel heerlijke knapperige vanille-amandel koekjes geworden. En dan heb ik nog hartige pannenkoeken gemaakt én deze quesadillas! Ik vroeg op de Facebook blog welke van deze recepten vandaag online moet komen en het is dus de quesadilla geworden! Ik heb ze gemaakt met Lo Dough (klik) Heerlijk “knapperig” gebakken in de pan (en ook heerlijk in een grillpan) en de vulling is helemaal vegetarisch! 🌱 In mijn koolhydraatbeperkte boek heb ik ook een recept van quesadilla’s staan, met heerlijke gehaktvulling en home made tortilla’s!

Hier is het recept van deze quesadila’s!

Ingrediënten 2 quesadilla's

 4.41 g khd 

  • 10 g ui
  • 20 g paprika
  • 20 g kastanjechampignons
  • 1 el kokosolie
  • 50 g edamame bonen (blikje van Bonduelle)
  • 20 g tomatenpuree
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje peper
  • 1x Lo Dough
  • 35 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de paprika en champignons in stukjes.
Verwarm de kokosolie in een pan en bak de ui, paprika, champignons, edamame bonen (uitgelekt), tomaten en gedroogde kruiden totdat de champignons goed gebakken zijn.
Schep de vulling op 1 helft van de Lo Dough, strooi de geraspte kaas over de vulling, vouw de Lo Dough dubbel en leg het in de pan.
Bak de quesadilla enkele minuten aan beide kanten mooi goudbruin en snijd de quesadilla tot slot doormidden.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*