Koolhydraatbeperkt perentaartje!

Deze week heb ik een perentaartje gemaakt voor de Challenge!
Het taartje is eenvoudig om te maken en makkelijk aan te passen naar smaak. Vervang bijvoorbeeld peer met appel en voeg cacaopoeder of kaneelpoeder toe aan het mengsel. Zooooo lekker!
Als je liever geen peer eet omdat je strenger koolhydraatarm eet, kan je de peer zelfs vervangen door rood fruit!

Klik hier voor meer taart recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatbeperkt perentaartje!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 3.8 g khd per stuk

Ingrediënten

Topping:

  • 15 g peer
  • 5 g puurste chocolade
  • 2 g amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Pureer de peer en meng het met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) tot een egaal mengsel en schep het in een springvorm (20diacm).
Snijd de peer voor de topping in dunne plakjes en de chocolade in kleine blokjes. Leg de plakjes peer bovenop het perentaartje en strooi de chocoladeblokjes en het amandelschaafsel over het geheel.
Bak de taart 25 a 30 minuten in de oven.

Het taartje is heeeerlijk met een toefje slagroom.


Notities

Het is ook erg lekker om de chocolade door het mengsel te mengen!

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

16 Comments

  1. Vraagje,
    Ik heb vorig jaar in Spanje perenchocoladetaart gegeten, bestaande uit alleen peren en chocolade. Helaas kan ik daar geen recept van vinden- blij met jouw recept met amandelmeel , maar denk je dat ik die eruit kan laten en zo toch de Spaanse versie zou kunnen maken?
    Zelf nog niet uitgeprobeerd
    Groet Josien

    • Ohh dat klinkt lekker Josien! Ik weet alleen niet goed hoe dat Spaanse taartje in elkaar zit dus kan niet zo goed antwoord geven op je vraag. Heeft het een naam of heb je een foto?

  2. Particulier

    Kan ik de sukrin vervangen door vloeibare zoetstof? En wat is dan de verhouding.

  3. Hallo Oahn, hoe groot is de vorm die je gebruikt hebt?

    Liefs Petra

  4. Als je in plaats van peer rood fruit gebruikt,dacht ik dat je dan iets meer griekse yoghurt moet toevoegen. Klopt dat?

  5. Als je hem met appel wilt maken doe je dan kleine stukjes appel of pureer je dat ook?

  6. sjemigdepemig wat sloom van mij…. taartje staat in de oven en het steelpannetje met de gesmolten boter staat nog op het fornuis… Hoop dat ie toch te eten zal zijn 🙁

  7. Wat een heerlijk taartje Oanh!
    We hebben gesmuld en mét slagroom. Dank voor het recept?

  8. Ik heb hem net gemaakt met 0% suiker appelmoes erdoor en meer sukrin gold het is echt heel erg lekker geworden!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.