Koolhydraatbeperkte appeltaart uit de slowcooker!

Koolhydraatbeperkte appeltaart uit de slowcooker!


Vandaag heb ik bekend mogen maken dat mijn vierde boek medio april verschijnt! 💞 Een feestelijke dag waar natuurlijk lekkere taart bij hoort! ☝️Tegelijkertijd is het ook Wednesday Challenge Day dus dat is extra genieten!! 🤗 De reacties op de aankondiging van mijn boek zijn overweldigend en ik wil iedereen bedanken voor de positiviteit en onwijs lieve felicitaties! 💐
 
Het recept van deze SLOWCOOKER (hij kan eventueel ook in de oven), glutenvrije en suikervrije appeltaart kun je hieronder vinden!
Ik vind het in ieder geval een verassend recept aangezien de slowcooker voor mij bekend stond als een hartige warme avondmaal maker!
Super tof dat je er ook gewoon heerlijke baksels mee kan maken!

Ingrediënten 8 punten

4.4 g khd per punt

    • 150 g appel
  • 3 eieren
  • 75 g gesmolten roomboter
  • 50 g Sukrin+
  • 50 g Sukrin gold
  • 275 g amandelmeel
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 el kaneel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Snijd de appels in blokjes en houd een beetje over voor de garnering. (ik heb de appel in dunne schijfjes gesneden voor de garnering)
Meng vervolgens de blokjes appel en alle andere ingrediënten in de binnenpan van de slowcooker en garneer de taart met de appelschijfjes.
Ik heb er nog extra kaneel en Sukrin Gold over gestrooid.
De hele taart heb ik 5 uur in de Slowcooker gekookt op low.

Het verbaasde mij dat ik de Slowcooker niet heb hoeven in te vetten. Ook heb ik geen bakpapier gebruikt.

Geniet!! X

ps: Als je geen slowcooker hebt, bak je de taart ongeveer 30 minuten in de oven op 180 totdat hij goed gaar is van binnen. Hetverschil is dat hij wat droger en minder intens kan smaken.

6 Reacties

  1. Hoe haal je de taart uit de slowcooker?

  2. Hoi hoi, ik heb sukrin+ in huis. Hoeveel zou ik daarvoor nodig hebben? Of heb ik bij dit recept ook echt sukrin gold nodig?

  3. Helaas niet gelukt in de slowcooker taart was na 5 uur op low aangebrand aan de randen.en zat vast aan de bodem.
    Middenin wel oke smaak was daarvan prima. Ik ga hem nog wel eens proberen maar dan wat minder lang, en toch maar invetten en een bakpapiertje gebruiken

  4. Christiaan Pieters

    Ik heb deze gemaakt vandaag maar het (beslag) bleef erg droog en korrelig .? Lijkt mij niet echt op taart of cake beslag ..? Ben van beroep bakker maar goed taart uit de slowcooker is anders natuurlijk maar klopt dat.?

    • Dat klopt zeker niet. Als baksels droog en korrelig zijn zou ik er meer Griekse yoghurt bij doen.

      Groetjes!

Laat een reactie achter op Marianne Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*