Ik begin even met een leuke mededeling! De kookboeken 2 t/m 7 staan namelijk voor een KLAPPER van een prijs te koop!! Zeer zeker een tip voor de aankomende feestdagen! Voor in het schoentje, onder de boom of gewoon voor nieuwe inspiratie of om je collectie compleet te hebben! En als dat nog niet genoeg is ontvang je ook nog een gratis zakje marshmallows bij je bestelling!
Ik signeer alle boeken met een leuke tekst, en als je een speciale boodschap hebt voor jezelf of iemand anders kun je dat altijd in de opmerkingen laten weten.
Klik hier om alle boeken te bekijken!
En dan nu verder met het recept!
Vorige week was er namelijk de vraag of ik iets kon maken met rijstvellen. Deze zijn geschikt als je koolhydraatbeperkt eet.
1 rijstvel bevat namelijk 6 gram koolhydraten.
Ik heb dit hele bakje kroepoek gemaakt van 2 rijstvellen. In totaal bevat dit hele bakje, (ongeveer 2 porties) dus 12 gram koolhydraten in totaal. Ze zijn ongelooflijk makkelijk en snel om te maken. Het is een kwestie van de rijstvellen in vieren (of meer stukjes als je kleine stukjes fijn vindt) knippen, in een pannetje met een beetje olie laten vallen en na 2 seconden de kroepoek eruit vissen!
Deze kroepoek is in vergelijking met de “gewone” kroepoek een heel stuk luchtiger en best neutraal van smaak. Je kunt daarom altijd een beetje kruiden eroverheen strooien. In heb in de ingrediëntenlijst wat ideeën gegeven. De kruiden strooi je altijd na het bakken over de kroepoek.
Ik heb ervoor gekozen om te bakken in gefilterde olijfolie omdat ik dat een van de gezondere keuzes vind om in te bakken/frituren. Maar als je dat niet hebt kun je bijvoorbeeld ook zonnebloemolie gebruiken.
Heb je deze dumplings gezien? Die zijn ook gemaakt met rijstvellen!
PrintKroepoek!
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 12 gram koolhydraten
Ingrediënten
- 2 rijstvellen
- klein laagje olijfolie (of andere olie om in te frituren)
Kruiden opties:
- chilipoeder
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- uienpoeder
- cayennepeper
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een pannetje.
Knip ondertussen de rijstvellen in vieren of bijvoorbeeld in achten.
Zodra de olie heet genoeg is laat je een rijstvel voorzichtig vallen in de olie.
Je ziet dat de rijstvel in 2 seconden veranderd in een kroepoekje.
Haal het kroepoekje er gelijk uit en leg het eventueel op een bord met keukenpapiertje.
Herhaal dit met de andere rijstvel stukjes.
Sleutelwoorden: koolhydraatbeperkt, kroepoek, rijstvel, rijstvellen,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!