Ingrediënten
- 2 eieren
- snufje zout
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 150 g poedersuikervervanger (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 el speculaaskruiden
Optioneel: Koolhydraatarme smeltchocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een homogene massa.
Maak pepernoten van het deeg en bak de kruidnoten ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de kruidnoten afkoelen zodat ze kunnen uitharden.
Smelt eventueel de chocolade au bain-marie en dip de kruidnoten in de chocolade.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kruidnoten, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas,