Kwarktaart

Voor de challenge heb ik samen met Trev deze heerlijke kwarktaart gemaakt! Hij is makkelijk om te maken, lekker fris en verrukkelijk van smaak. Ik las in de Facebook groep dat er ook erg veel behoefte is aan monchou taart. De vulling kun je makkelijk aanpassen naar 450 g MonChou en 200 ml slagroom. Wij hebben er heerlijk van gesmikkeld na het avondeten. Echt een verwennerij!

Klik hier voor meer taart recepten.

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kwarktaart

  • Bereidingstijd: 45 minuten + 2 uur opstijven
  • Porties: 12 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per puntje

Ingrediënten

Bodem:

Cheesecake:

Garnering:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de springvorm.
Bak de bodem 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.

Mix de kwark, slagroom, erythritol, vanille-extract en citroensap luchtig.
Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel extra vanille of erythritol toe.
Verwarm 75 ml water in een pannetje en roer de gelatine poeder erdoor totdat het is opgelost.
Laat het een beetje afkoelen en meng het door het kwarkmengsel.

Schep de kwarktaart vulling bovenop de bodem en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de kwarktaart met frambozen en bessen.

Garneer de cheesecake met wat cacaopoeder en aardbeien.

 

 


Sleutelwoorden: kwark, taart, kwarktaart, gebak, koolhydraatarm, suikervrij, glutenvrij,

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.