Ingrediënten
Bodem:
- 75 g gesmolten roomboter
- 160 g amandelmeel (webshop)
- 25 g erythritol (webshop)
- 1 el pumpkin spice kruiden (webshop)
- 25 g caramel stroopvervanger (webshop)
Cheesecake:
- 500 g volle kwark
- 250 ml slagroom
- 55 g erythritol (webshop)
- 2 tl vanille-extract (webshop)
- kneep citroensap
- 15 g gelatinepoeder (webshop) of 6 gelatineblaadjes
- 75 ml water
Garnering:
- frambozen
- blauwe bessen
- poedersuikervervanger (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de springvorm.
Bak de bodem 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.
Mix de kwark, slagroom, erythritol, vanille-extract en citroensap luchtig.
Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel extra vanille of erythritol toe.
Verwarm 75 ml water in een pannetje en roer de gelatine poeder erdoor totdat het is opgelost.
Laat het een beetje afkoelen en meng het door het kwarkmengsel.
Schep de kwarktaart vulling bovenop de bodem en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de kwarktaart met frambozen en bessen.
Garneer de cheesecake met wat cacaopoeder en aardbeien.
Sleutelwoorden: kwark, taart, kwarktaart, gebak, koolhydraatarm, suikervrij, glutenvrij,