Ingrediënten
- 50 g uien
- 150 g peen
- 2 el kokosolie
- 300 g gehakt
- 75 ml witte wijn
- 1 afgestreken el Italiaanse kruiden
- snuf peper
- snufje zout
- 200 g paddenstoelenmix
- 500 g passata (ekoplaza 3.4g khd per 100g)
- bechamelsaus volgens dit recept
- 150 g lasagnebladen van aubergine, pompoen of courgette
- 150 g parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd de ui en peen in kleine stukjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak het rul.
Schenk de wijn erbij, voeg de kruiden toe en laat het geheel pruttelen totdat de wijn grotendeels is opgelost. Snijd de champignons in grove stukjes, voeg het samen met de passata in de pan en bak het geheel op een middelmatig vuurtje tot de peen beetgaar is gebakken.
Maak ondertussen de bechamelsaus volgens dit recept.
Verwarm de oven op 175c.
Rasp plakken van de courgette, aubergine of snijd een pompoen in plakjes. Schep een deel van de saus in een ovenschaal, met daaroverheen een beetje parmezaanse kaas, lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn (eindig met de bechamelsaus).
Bak de lasagne 45 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lasagne, pasta