Deze koolhydraatarme lemon curd cake is een overheerlijk lekkernijtje voor de zoete trek! Hij is fris, romig, zacht en door de citroen heerlijk geschikt voor de lente en zomer. De zachte cake van amandelmeel is een perfecte basis voor de lemon curd. Zoet, een beetje zuur en de fijne structuur van de lemon curd in combinatie met de cake is echt een traktatie!
Ik heb de cake gebakken met deze hoogwaardige hoge cake en brood bakvorm.
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (boek 6 & 7 staan nog tijdelijk in een combinatie aanbieding!)
Print
Lemon curd cake
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 7 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per plakje
Ingrediënten
Cake:
- 200 g amandelmeel (webshop)
- 70 g erythritol (webshop)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (webshop)
- 70 g gesmolten roomboter
- 1 tl vanille-extract (webshop)
- 2 eieren
Lemon curd:
- 65 g boter
- 75 g erythritol (webshop)
- 60 ml citroensap
- Rasp van 1 citroen
- 4 eidooiers
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160°C hetelucht.
Doe alle cake-ingrediënten in een mengkom of keukenmachine.
Mix tot een egaal mengsel.
Verdeel de helft van het mengsel in de bakvorm.
Lemoncurd:
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de erythritol, citroensap en citroenrasp toe en roer tot de erythritol is opgelost.
Voeg de eidooiers toe en blijf roeren met een garde.
Laat zachtjes koken tot de lemoncurd indikt.
Verdeel de lemon curd over de cakelaag.
Verdeel de rest van het beslag over de bovenkant van de lemoncurd als een soort crumble.
Bak de cake ongeveer 45-55 minuten goudbruin.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm en zet het daarna minimaal een uur in de koelkast voor de beste structuur en smaak.
Sleutelwoorden: lemon, curd, lemoncurd, cake, koolhydraatarm, glutenvrij, keto,