Omschrijving
Ik heb de muffins gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 40 g gesmolten roomboter
- 75 g volle kwark
- 75 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 5 g maanzaad
- 3 el citroensap
- 1/2 tl citroenrasp
Optioneel:
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 50 g roomkaas
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 el citroensap
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal en luchtig mengsel en verdeel het over 6 muffin vormpjes.
Bak de muffins 25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de muffins afkoelen en maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten te mengen tot een mooie crèmige frosting. Verdeel de frosting over de muffins zodra deze zijn afgekoeld.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muffin, cupcake, lemon, poppy, citroen,