Ingrediënten
- 75 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 2 el maanzaad
- 4 el citroensap
- 1 tl rasp van biologische citroen
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten tot een egaal beslag. Verwarm de pannenkoekenmaker en schep het beslag in de pan of verdeel het beslag over de 2 vormpjes in de pannenkoekenmaker.
In de pan: Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten in de pan totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
Met de pannenkoekenmaker: Draai het temperatuur knopje met de streep naar boven en bak de pannenkoeken ongeveer 4 minuten goudbruin in de pannenkoekenmaker.
Garneer de pannenkoeken met een mengsel van 2 el roomkaas, 1/2 el bruine suikervervanger, 1 el citroensap en een klein scheutje 1 tl vanille-extract
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, low carb, keto, pannenkoek, pannenkoeken, lemon, poppy, cake, cakejes